İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ - OTOMASYONU +90 224 252 62 72

İşveren İbys Sorumluluğu

Deneyimli ekibimiz 7/24 hizmetinizde

İşverenlerin Bilmesi Gereken Gerçek

İSG Hizmetlerine ilişkin ilgili mevzuatta belirtilen yükümlülüğünü Bakanlıkça yetkilendirilen birimlerden (OSGB veya TSMB) alarak yerine getiren işverenler İSG yazılımı almakla yükümlü değillerdir. Ancak iş sağlığı ve güvenliği hizmetini aldıkları birimlerce yetkili bir yazılımın kullanılmakta olduğunun işverenlerce teyit edilmesi önem arz etmektedir. İşveren dilerse kendi temin edeceği tescilli bir yazılımı kullanabilecektir.

Bakanlığın (İBYS ) İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sisteminde belirtiği duyuru aslında işverenlerin dışardan hizmet alması ile ilgili tercihini belirtmiştir. İşveren kendi sorumluluk alanında olan İSG hizmetlerinin ve işyeri düzeni ile ilgili alması gereken tedbirleri muaf tutmadığına göre önemli bir noktanın ihmaline sebebiyet oluşturabilir.

Nedir peki bu önemli nokta; İşveren 6331 İSG kanunu ile hiçbir şart ve koşul altında dahi sağlık ve güvenlik açısından işyerinin sorumluluğunu asla devir edemez. Yani işverenin uhdesinde çalışan işçilerin sağlık ve güvenlik verilerini kendi ortamında tutması kaçınılmazdır. İlk etapta bakanlık tarafından istenen, çalışanın sağlık muayeneleri, isg eğitimleri veya tehlike faktörleri gibi bilgilerin gönderilmesinden sorumlu olduğuna göre bu verilerin gönderilmesi, kontrolü ve sürekliliğinin sağlanmasından da işveren mesuldür.

Bu durumda İBYS hizmetini bakanlık tarafından tescilli entegratör firmadan kendi alarak kayıt ve kontrol açısından oluşabilecek aksaklıktan dolayı oluşacak hukuki sorumluluğa da önlem almış olacaktır.

Falkon Bilişim 30 yıllık sektör deneyimi ile İş Sağlığı ve Güvenliği alanında geliştirmiş olduğu İsosis- İş sağlığı güvenliğİ yazılımı ile dijital ortamda toplanan verileri İsosis-ibys web üzerinden tam entegrasyon sağlarken aynı zamanda isg profesyonellerin sahada uygulamaları ve gözetimi ile ilgili bilgileri de belirlenen şablon üzerinden isosis-ibys ye tek tuşla aktarım yaparak bakanlığa göndermesi son derce kolay ve basittir.

 

 

Bize yazın

Yardımcı olmamızı istediğiniz bir konuda, bize mesaj bırakın.

ya da iletişim sayfamız
Doğrulama hatası oluştu. Lütfen alanları tekrar kontrol edin.
Teşekkür ederiz! Mesajınız ulaştı.