İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ - OTOMASYONU +90 224 252 62 72 +90 530 252 06 45

İSG’nin Yasal Dayanakları ve 6331 Sayılı Kanun

Deneyimli ekibimiz 7/24 hizmetinizde

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu işverenlere ve çalışanlara önemli yükümlülükler getiriyor. Kanunun temel maddeleri ve iş güvenliği gerekliliklerini keşfedin!

6331 Sayılı Kanunun Temel Maddeleri:

►Madde 4: İşveren, çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlamak için tüm önlemleri almak, risk değerlendirmesi yapmak ve çalışanları eğitmekle yükümlüdür.

►Madde 10: İşveren, iş yerinde var olan veya dışarıdan gelebilecek tehlikeleri belirleyerek, riskleri önleyici tedbirleri almak zorundadır.

►Madde 11: İşveren, acil durum planlarını hazırlamak, yangın ve ilk yardım gibi konularda gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.

►Madde 14: İş kazaları ve meslek hastalıkları kayıt altına alınmalı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirilmelidir.

►Madde 16: İşveren, çalışanlara İSG eğitimi vermek ve onları bilgilendirmek zorundadır.

►Madde 19: Çalışanlar, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uymak ve kişisel koruyucu donanımlarını kullanmakla yükümlüdür.

Bu kanun, hem işverenlerin hem de çalışanların İSG kapsamında üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirmelerini zorunlu kılar ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmayı hedefler.

6331 Sayılı Kanuna Göre İşveren ve Çalışan Sorumlulukları 

Çalışanlara Verilmesi Gereken Zorunlu Eğitimler 

Dr.Özgür Morkan 

 

v
Bize yazın

Yardımcı olmamızı istediğiniz bir konuda, bize mesaj bırakın.

ya da iletişim sayfamız
Doğrulama hatası oluştu. Lütfen alanları tekrar kontrol edin.
Teşekkür ederiz! Mesajınız ulaştı.